Nederland

Zeilen in Friesland

Zeilen

Alle hens aan dek? Hijs de zeilen en beleef de leukste week van het jaar! We slaan onze tenten op in Akkrum, op een gezellig trekkersveldje vlak bij het water. ´s Ochtends springen we zo de bootjes in en beleven we een dag vol vaarplezier op de Friese Meren. Heb je nog nooit gezeild? Dan is er geen man overboord: onze instructeurs leren je in één week alles over zeilen. Ben je al een pro, dan weet jij vast wel hoe je met je team als eerste aan wal komt en wint!

Lisette van der Meulen5 haeder Annika van Nugteren3 Arjan Colijn Arjan Colijn2 Arjan Colijn3 CIMG1233 CIMG1238 DSC_0005 DSC_0111 DSC_0903 DSC_1210 IMG_0966 Nynke Hettema2 Nynke Hettema3

Beschrijving

Sneekermeer

Voel de wind door je haren als je met je zeilboot over het Sneekermeer scheert, en leer de fijne kneepjes van het zeilvak op de Terornsterpoelen, een fantastisch merengebied. Met een zeilboot kun je allerlei gekke activiteiten ondernemen, van een wedstrijdje mast strijken tot ‘tikkertje’ met de boot. Natuurlijk zijn we niet alleen maar aan het varen: tijdens het kamp doen we stoere nachtspellen en nemen we een frisse duik in het water. Of wat dacht je van overnachten op een eilandje midden op het water? Wil je even vaste grond onder de voeten, kijk dan eens rond in het Friese stadje Sneek. Kunnen je handen tenminste even bijkomen van dat voortdurende ‘fok aan’! Maar pas op! Zeilen is erg verslavend…

Ervaren schippers

Is dit jouw eerste keer op een zeilboot of ben je een echte zeilfanaat? In beide gevallen is dit sportieve kamp voor jou de ultieme kans om het zeilen (beter) in de vingers te krijgen. Je zeilt namelijk altijd met ervaren schippers, die je van alles zullen bijbrengen over het zeilvak. Van simpel overstag gaan tot ingewikkelde zeiltermen: onze reisleiders nemen je mee in de Friese wereld van water en wind.

Sportieve uitdaging

Een sportieve uitdaging dus, deze gezellige zeilweek. Meer valt er toch niet te wensen? O ja, er wordt wel van je verwacht dat je kunt zwemmen. Dat is wel zo handig bij ‘man overboord’!

Reisdetails

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 8-pers. tenten
  • eten en drinken, samen koken
  • huur zeilboten en zwemvesten
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • vervoer naar/van Akkrum
  • excursiepot (ongeveer €15,-)
  • boekingskosten €23,-

Een zwemdiploma is verplicht!

Reiskaart

Transport en verblijf

Je reist op eigen gelegenheid naar het Friese Akkrum. Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje, waarin je een beknopte routebeschrijving en de adresgegevens van de camping vindt. Mocht je met openbaar vervoer naar de camping reizen, kijk dan op www.9292ov.nl voor reisadvies. 

Jullie verblijven in grote 8-persoonstenten op de camping. Ook gaat er een groepstent mee. 

Praktische informatie

OMGEVING

Akkrum is een klein dorpje in de buurt van Sneek, in de provincie Friesland. Hier ligt een camping aan de haven, wat de perfecte uitvalsbasis is voor een zeilweek op de Friese Meren! Vanaf de Meinesloot zeil je zo het Sneekermeer op.

TYPE REIS 

Tijdens deze zeilreis stappen we elke dag de bootjes in en maken we korte en langere dagtochten. We kunnen ook een keer op een eilandje overnachten. Aan het einde van het kamp hebben de ‘ zeilgroentjes’ de grondbeginselen van het zeilen aardig onder de knie. Meer gevorderde zeilers worden door de schippers uitgedaagd om hun techniek te perfectioneren.CrossRoads is géén zeilschool: de kampen worden geleid door enthousiaste, ervaren schippers die het fantastisch vinden om hun kennis op jou over te dragen. Als hier ruimte en interesse voor is, kan de reisleiding ook aandacht besteden aan de theorie van het zeilen. Kortom: tijdens dit ontspannen zeilkamp word je al doende wijs in de wereld van het zeilen.

MAALTIJDEN

Potten, pannen, spatels, branders: alles is aanwezig om gezellig met elkaar een maaltijd te bereiden. De maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen.

BAGAGE

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

MEER WETEN?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Met Google Maps Streetview kun je alvast de omgeving bekijken. Of kijk eens op één van onderstaande websites:

· www.frieslandholland.nl
· www.friesland.nl
· www.vvvzuidwestfriesland.nl

Reisleiding

Reisleiders Akkrum 1 & 3

Ik ben Gido van der Leer, 18 jaar oud en ik woon in Rhoon (vlak onder Rotterdam). Mijn grootste hobby's zijn circus en zeilen.Ik heb vorig jaar de Havo afgerond en doe dit jaar een tussenjaar. Na de zomer ga ik studeren aan de ALO, daar wordt je opgeleid tot gym docent.Ik ga dit jaar als reisleiding mee op de zeilkampen 1&3. Het is voor mij de eerste keer als leiding bij Crossroads en ik heb er ontzettend veel zin in! Ik zeil zelf al mijn hele leven en ik kijk er naar uit om samen met jullie een fantastische zeilweek te beleven!

 

 

 

Hey allemaal,

Mijn naam is Jesse, ik ben 18 jaar en woon in het mooie Enschede. Ik heb net eindexamen havo gedaan en hoop dan ook volgend jaar de studie industrieel product ontwerper te gaan volgen op het hbo. Ik ben opgegroeid met het zeilen en samen met gitaar spelen ben ik hier natuurlijk ook erg graag mee bezig.

De afgelopen jaren ben ik mee geweest met veel zeilkampen als deelnemer, ik keek altijd het hele jaar uit naar het kamp en hoop dat jullie hier hetzelfde over zullen denken. Ook nu kijk ik al uit naar het kamp, alleen ga ik dit jaar ga ik voor het eerst mee als schipper van het 3e kamp (en eventueel ook kamp 1) en ben er van overtuigd dat het ook een super avontuur wordt, waar je leert zeilen, nieuwe mensen leert kennen en goede gesprekken zult hebben. Tot dan! 

 

 

 

Reisleiders Akkrum 1

 

Hoi! Ik ben Lies Anne de Bie, 20 jaar en ik woon in Apeldoorn. Ik studeer Beeldende therapie (ik leer om kinderen te helpen die niet lekker in hun vel zitten door met ze te tekenen/schilderen/kleien) in Amersfoort en dat is super leuk! Ik hou dan ook van alle manieren om creatief bezig te zijn. Daarnaast speel ik gitaar in de band in de kerk en hou ik van dansen, longboarden, spelletjes doen (pas op, ik win altijd!) en zeilen natuurlijk ;). Ik heb zelf een eigen bootje, waar ik bijna iedere week wel in zeil. Ik heb heel veel zin in een tof, mooi en super gezellig kamp, en hoop dat ik jullie wat van het zeilen kan leren!

 

Hey! Wat tof dat jullie meegaan naar Akkrum, ik heb er enorm veel zin in. Om vast een klein beetje een beeld te hebben van wie ik ben zal ik mij vast voorstellen. Ik ben Robbert Dorland en ik ben net 23 jaar oud geworden. Ondertussen woon ik al weer 4 jaar in Delft met een aantal vrienden in een mooi appartement. Voor mij is dit alweer de vijfde crossroads reis die ik ga leiden, maar wel de eerste keer een zeilweek. De afgelopen twee jaar heb ik een bijbelschool gedaan, en na de zomervakantie ga ik beginnen aan een studie Civiele Techniek aan de Tu Delft (je leert daar hoe je bruggen, wegen, dijken, gemalen, dammen, en andere dingen moet bouwen). Naast mijn studie houd ik mij bezig met basgitaar spelen (in een aantal verschillende samenstellingen), zingen, zeilen 😊, race fietsen, fotograferen en om een beetje geld te verdienen werk ik als helpdeskmedewerker bij een klein ICT bedrijf.

Ik heb enorm veel zin in de zomervakantie, graag wil ik jullie leren kennen en er een onwijs gave week van maken. Nemen jullie ook een goed humeur mee, ik wel! Tot in Akkrum.

Reisverslag

"Een georganiseerde chaos met God"  - Deelnemer, 17 jaar

"Superfreakingawesome! ;-)"  - Deelneemster, 16 jaar

"Het is supertof om mee te doen! Echt een aanrader, en ik werd goed ontvangen in de groep."  - Deelnemer, 13 jaar

 

                                    Reisverslag Zeilen Akkrum