Nederland

Expeditie Robinson

Actief

Daar zit je, in je kano. Het water klotst om je heen. “Land in zicht!” roept een teamgenoot, en als gekken beginnen jullie te peddelen. Gelukt! Jullie zijn als eerste aan land. Maar daar begint het pas… Ver weg van alle luxe moet je op dit eiland zien te overleven. Met je team bouw je je onderkomen, ga je op jacht naar eten en beland je in een bloedstollende strijd tegen de andere groep. Wie is het snelst, het sterkst? Wie wordt de Robinson Crusoe?

Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 1 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 10 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 11 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 13 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 14 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 15 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 2 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 3 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 4 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 5 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 6 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson-15-19 - 8 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson. - 3 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson. - 9 Jongerenvakantie-Actief-Expeditie-Ronbinson - 3

Beschrijving

Acht dagen bikkelen

Ben jij ook zo verslingerd aan het tv-programma Expeditie Robinson? Nu heb je de kans om het niet vanaf de bank te beleven, maar in het écht. Maar dan zonder camera’s. Zonder opsmuk. Gewoon diehard bikkelen, acht dagen lang. Maar één geluk: je wordt niet halverwege de week naar huis gestuurd. Wel kun je jezelf op allerlei fronten bewijzen. Weet jij hoe je het snelst vuur maakt? Hoe je jezelf tegen vijanden beschermt? En wat als je kano op een ochtend verdwenen is, hoe kom je dan weer van het eiland af? Slim zijn en je hoofd erbij houden, dat kan nog weleens goed van pas komen… Wie weet kom jij dan als échte Robinson Crusoe uit de bus!

Outdoorinstructeur

Het eiland waar we aangespoeld zijn ligt in de Biesbosch. De perfecte plek voor moerastochten en spannende spellen. Wie bang is om vies te worden kan maar beter thuis blijven! Een week lang strijd je tegen een ander team en doe je allerlei opdrachten. Een outdoorinstructeur loodst je door de week heen. Eén ding is zeker: als jij weer naar huis gaat, weet jij hoe je moet overleven ‘in het wild’. En reken er maar op dat je nog wel eens voor verrassingen komt te staan…

De zon op je bol

Natuurlijk gaan we tussen het bikkelen door ook heel hard genieten. Bijvoorbeeld van ons zelf gevangen maaltje. Of van de zon op je bol als je lekker ligt uit te rusten op het gras. Van spelletjes, goede gesprekken of een duik in één van de vele meertjes. De kans is groot dat je na deze week niet eens meer terug wilt naar de ‘beschaving’!

Reisdetails

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 8-pers. tenten
  • eten en drinken, samen koken
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • vervoer van en naar Werkendam 
  • excursiepot (ongeveer €20,-)
  • boekingskosten €23,-

Reiskaart

Transport en verblijf

Je reist op eigen gelegenheid naar Werkendam. Daar wachten de reisleiders je op en begint de (kano)tocht naar het eiland. Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje, waarin je een beknopte routebeschrijving en de verzamelplek vindt. Mocht je met openbaar vervoer naar de verzamelplek reizen, kijk dan op www.9292ov.nl voor reisadvies.

We verblijven in tenten of zelfgebouwde onderkomens op een campingveld. Daar start het Expeditie Robinson-avontuur. De oudere en jongere groep staan samen op één veld. In principe zijn de activiteiten gescheiden, maar de groepen zullen elkaar tijdens de week wel tegenkomen.

Praktische informatie

OMGEVING

Middenin de Biesbosch ligt een eiland dat alleen per boot/kano te bereiken is. Hier staat een kampeerveld waar we een week lang bivakkeren, proeven doen en survivallen.

TYPE REIS

Deze reis is niet voor watjes! Reken erop dat je vies wordt, dat je moe wordt... en dat je vooral heel veel lol gaat hebben! Tijdens de week strijd je tegen een ander team en gaat het erom wie het sterkst is, het snelst. Wie wordt de Robinson Crusoe? We staan op een kampeerveld met toiletten en douches... maar of je daar gebruik van mag maken? 

BAGAGE

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

MEER WETEN?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Met Google Maps Streetview kun je alvast de omgeving bekijken. En om helemaal in de stemming te komen, is het een idee om eens een oude aflevering van Expeditie Robinson terug te kijken!