Egypte

Duiken in Egypte

Actief

Ben jij niet bang om in het diepe te springen? Ontdek dan de wondere wereld op de bodem van de zee. Helder koraal, kleurrijke vissen en wie weet spot je zelfs zeepaardjes! De Rode Zee is een van de mooiste plekken om te duiken. Dus wij gaan op avontuur naar Egypte! Een week lang duik je in het water en de Egyptische cultuur. Zo maken we een kamelensafari, eten we een traditionele lunch bij de Bedoeïenen en varen we naar de mooiste eilanden. Na deze bijzondere week ga jij naar huis met een duikbrevet!

Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 10 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 11 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 12 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 15 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 16 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 17 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 18 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 23 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 24 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 29 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 30 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 31 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 5 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 6 Jongerenvakantie-Duiken_Egypte - 8

Beschrijving

Egyptische gastvrijheid

Bij het woord Egypte zie je al snel piramides en farao’s op je netvlies verschijnen. Maar dit Noord-Afrikaanse land is nog veel meer dan dat. Denk aan gigantische woestijnen – à la die desktop achtergrond op je laptop – witgepleisterde huizen en Egyptische gastvrijheid. En zo kleurrijk als het fruit op je ontbijtbord, zo kleurrijk is het leven onder water. Dáár gaan we deze week helemaal induiken. Letterlijk en figuurlijk. De Rode Zee is één van de mooiste duikspots ter wereld. We overnachten in een hotel in Dahab, direct aan het water. Vlakbij ligt de beroemde Blue Hole – een schacht onder water van 110 meter diep – en de Eel Gardens, een kleurrijk rif met honderden zand-alen op de bodem. En dit zijn nog maar twee van de vele spectaculaire duikplekken! We krijgen deze week een PADI open water course: de populairste duikcursus ter wereld.

Duikbrevet

Met behulp van een theorieboek krijg je de beginselen van het duiken onder de knie. En dan komt het echte werk: je maakt tien duiken en langzamerhand wordt het onderwaterleven aan je onthuld. In onze charmante outfit duiken we achter elkaar aan de diepte in. Nemovisjes zwemmen met ons mee terwijl we onze vinslagen oefenen. Tussen het koraal ontdek je ineens een knalrode Spaanse danseres die door het water swingt. En hé, een octopus! Met een handsignaal gebaar je je vondst naar je groepsgenoten. Elke dag brengt de duikschool je naar een andere schitterende plek in de Rode Zee. En aan het eind van de week… heb jij – als je geslaagd bent – een heus duikbrevet! Dit betekent dat je overal ter wereld mag duiken tot 18 meter diep. Hoe stoer is dat!

Lunch bij de Bedoeïenen

Ook boven water kijken we onze ogen uit. Zo trekken we op kamelen door de woestijn en belanden we bij de Bedoeïenen. Zij maken een traditionele lunch voor ons klaar en we raken in gesprek over hun bijzondere levensstijl. Wil je naast het duiken eens een middag gaan quadrijden? Op een paard langs de kustlijn galopperen? Of gewoon lekker zwemmen en snorkelen in het warme water? Het kan allemaal! We maken er een relaxte, avontuurlijke reis van in het adembenemende Egypte!

Reisdetails

Bij de prijs inbegrepen:

 • retourvlucht
 • overnachting in hotel 
 • ontbijt en avondeten (op excursiedag: ontbijt & lunch)
 • vervoer ter plaatse
 • PADI open water duikcursus, incl. theorieboek en certificaat
 • kamelensafari en lunch bij de Bedoeïenen
 • reisleiding

Niet inbegrepen:

 • lunches  
 • visum 
 • excursiepot (ongeveer €60,-)
 • duikmateriaal
 • boekingskosten €23,-

Reiskaart

Transport en verblijf

VERVOER

Je vliegt van Nederland naar Sharm-el-Sheikh v.v. Je dient op eigen gelegenheid naar en van de Nederlandse luchthaven te reizen. De reisleiding zal in de kennismakingsbrief een duidelijke verzameltijd en -plaats aangeven. Houd er rekening mee dat je in ieder geval 2½ uur voor vertrek aanwezig moet zijn.  
In Egypte worden we opgehaald en verder maken we gebruik van het vervoer vanuit de accommodatie. 

VERBLIJF

We verblijven in een hotel aan zee, vlakbij het kustplaatsje Dahab. De gastvrije eigenaren hebben een eigen duikschool en nemen ons mee op pad voor de duiklessen.