Algemene informatie

Heb jij zin om met je leeftijdsgenoten een supertoffe, gezellige en avontuurlijke vakantie te beleven? Wil je meer weten over God, heb je veel vragen of moet je moeilijke keuzes maken? Geen paniek! Tijdens een CrossRoads reis is er alle ruimte om samen over het geloof te praten en een fantastische tijd te beleven! We hebben een heel gevarieerd aanbod: relaxte kampeervakanties, avontuurlijke trekkings, creatieve kampen en intensieve outdoorreizen… Er zit vast wel een reis tussen die bij je past! Met meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van jongerenreizen weten wij precies hoe we jou een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen.

CrossRoads Vakanties: wie zijn wij?

Hoe zien onze reizen eruit?

Waarom kiezen voor CrossRoads Vakanties?

Aanmelding en boeking

Vrijwilliger worden bij CrossRoads?

Bankgegevens

Vacatures

 

CrossRoads Vakanties: wie zijn wij?

Ons team

Een jong team van enthousiaste medewerkers is elke dag hard bezig om reizen te regelen, vrijwilligers te mobiliseren, boekingen bij te houden, en de organisatie draaiende te houden. Benieuwd naar wie wij zijn? Neem een kijkje op onze teampagina.


Outline Travel

Outline Travel is de overkoepelende organisatie waarbinnen CrossRoads Vakanties valt. Outline Travel verhuurt outdoor- en kampeermateriaal, organiseert arrangementen en houdt zich bezig met de complete logistiek van de volgende vier reisorganisaties:

o CrossRoads Vakanties: actieve vakanties voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar, in binnen- en buitenland.
o Amarant Reizen: sportieve groepsreizen, voor personen van 20 jaar en ouder.
o ADIOS: vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.
o Tamarisk Villages: een prachtig vakantiedorp in Zuid-Frankrijk waar je als gezin/individu een huisje kunt huren maar waar ook retraitereizen worden gehouden.

De organisaties bieden christelijke reizen aan. Medewerkers van deze vier reisorganisaties zijn op ons kantoor in Groenekan te vinden.


CrossRoads en Youth for Christ

CrossRoads Vakanties is een voortzetting van Youth for Christ Actieve Vakanties en organiseert al meer dan 50 jaar actieve, sportieve en creatieve reizen voor iedereen tussen de 12 en 27 jaar. Youth for Christ (YfC) brengt jongeren in ontmoeting met Jezus Christus door evangeliserende en sociaal-maatschappelijke activiteiten te organiseren. YfC richt zich op jongeren van 10 tot 23 jaar en is actief op straat, in kerken en op scholen. Daarnaast moedigt YfC mensen aan om zich in te zetten voor jongeren in hun eigen omgeving. YfC wil als organisatie deze vrijwilligers inspireren, verbinden en ondersteunen. Duizenden vrijwilligers en circa 130 medewerkers dragen bij aan het jongerenwerk vanuit Youth for Christ. Wat houdt dat in?

 • Evangeliserende activiteiten, zoals tienerclubs in kerken en beginnerscursussen over het christelijk geloof. Youth for Christ helpt jongeren in hun zoektocht naar God en helpt hen Jezus te betrekken bij hun dagelijks leven.
 • Sociaal-maatschappelijke werk, zoals een inloopcentrum voor jongeren van YfC|The Mall, of een theatervoorstelling op school over pesten door YfC|Switch. We stimuleren jongeren om hun talenten te ontdekken en bij te dragen aan onze samenleving.

Youth for Christ Nederland, Postbus 73, 3970 AB Driebergen – tel: 0343-515744, fax: 0343-515674, email: info@yfc.nlwww.yfc.nl

Hoe zien onze reizen eruit?

Sportief, actief en creatief

Na een jaar hard werken of op school zitten, wil je in de vakantie natuurlijk leuke dingen doen en genieten! CrossRoads weet precies wat jij nodig hebt. Onze reizen zijn allemaal sportief, actief en/of creatief zodat je je helemaal kunt uitleven op een manier die bij jou past!


Alles inclusief

CrossRoadsreizen hebben een heldere prijs. Vrijwel alles zit bij de prijs inbegrepen: alle maaltijden, het drinken, overnachtingen, reisleiding, sportmaterialen (indien van toepassing) en het vervoer in het buitenland. Extra kosten (bijvoorbeeld excursiekosten) worden duidelijk bij de betreffende reis genoemd. Je weet dan goed wat de reis gaat kosten en je komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld souvenirs, consumpties op een terras e.d.) zijn niet bij de prijs inbegrepen.


Leeftijden: 12 t/m 27 jaar

We hebben bij CrossRoads verschillende leeftijdscategorieën zodat je altijd gezellig met je leeftijdsgenoten op stap kunt gaan. Of je nu op school zit, studeert of al werkt: voor iedereen tussen de 12 en 27 jaar heeft CrossRoads een passend reisaanbod. Daarnaast bieden we sinds dit jaar een aantal reizen van de HGJB aan, onder andere in de leeftijdscategorie 9 t/m 12 jaar.


Dagen en tijden

In de reiswereld worden aankomst- en vertrekdagen altijd als volledige dagen gerekend (in verband met verzekeringen). Binnenlandse reizen beginnen meestal op vrijdag of zaterdag om ongeveer 15.00 uur en eindigen een week later rond 11.00 uur. Buitenlandse reizen vertrekken of ’s ochtends vroeg of aan het eind van de middag. Vertrek van de buitenlandse reizen is in de regel vanaf het hoofdkantoor van Youth for Christ in Driebergen.


Zwaarte van de reis

Wij bieden reizen aan van verschillende zwaarte. Dit heeft te maken met de soort bestemming, het verblijf, vervoer en programma van de reis. Daarom zijn alle reizen gemarkeerd met een of meerdere bolletjes, ter indicatie van de vereiste fysieke inspanning:

1/5 - Zeer lichte reis met weinig inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
2/5 - Lichte reis met een aantal inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
3/5 - Licht avontuurlijke reis met enkele lange en/of inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
4/5 - Avontuurlijk reis met meerdere lange en inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
5/5 - Zeer avontuurlijk reis met meerdere lange en inspannende meerdaagse wandelingen/fietstochten/activiteiten


De CrossRoads huisregels

Het is gezellig om met een groep op pad te gaan. Iedereen is anders en je kunt veel van elkaar leren. Niet iedereen heeft dezelfde normen en waarden en het is goed om elkaar daarin te respecteren. Maar je moet ook enkele afspraken maken. Bij CrossRoads gelden daarom een aantal regels:
> Voor deelnemers van 9 t/m 17 jaar is gebruik van alcohol en energieverhogende drankjes niet toegestaan.
> Deelnemers van 18 jaar of ouder kunnen – mits de leiding hiermee akkoord gaat – in beperkte mate alcoholische dranken gebruiken. Deze worden door de leiding ingekocht!
> Jongens en meiden slapen gescheiden.
> Deelnemers boven de 18 jaar mogen roken op de plaatsen die de reisleider aanwijst.


Reizen op maat

Crossroads heeft ruime ervaring in het organiseren van actieve vakanties voor jongeren en ouderen, waarbij sportiviteit, natuur en cultuur vaste ingrediënten zijn. Onze verworven kennis zetten we graag in om reizen op maat te maken voor jouw jeugdgroep, familie of kennissenkring. We verzorgen al een reis op maat voor groepen vanaf 8 personen. Hoe het werkt? Blader de CrossRoads reisgids door en beslis welke bestemming je het meest aanspreekt. Je bepaalt zélf wanneer je gaat en wanneer je weer vertrekt, of je gebruik maakt van een groepstent, een busje of liever naar de bestemming toevliegt. Profiteer van het gemak en de ervaring die CrossRoads je biedt. Tegelijkertijd ervaar je de vrijheid om je vakantie zelf in te vullen. Een ideale combinatie! En niet onbelangrijk: CrossRoads kan een voordelige vakantie voor je samenstellen. 

Naast complete reizen verzorgen wij ook actieve dagen, buitensportactiviteiten en vlieg- en boottickets voor groepen. We zijn je graag van dienst!

Neem voor meer informatie contact op via info@crossroadsvakanties.nl of bel 0346-212897 (optie2).


Verzekering via Alliance Global Assistance

CrossRoads Vakanties raadt deelnemers dringend aan een goede reisverzekering af te sluiten. Uiteraard moeten deelnemers ook verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). CrossRoads Vakanties beveelt daarnaast ook een annuleringskostenverzekering aan.

Voor het afsluiten van een reis- en/of een annuleringskostenverzekering kunnen deelnemers natuurlijk bij CrossRoads Vakanties terecht. Het afsluiten van de verzekering gebeurt dan meteen bij de reservering. We sluiten een verzekering af via Alliance Global Assistance. Deelnemers aan reizen buiten Europa dienen minimaal een reisverzekering combinatie B af te sluiten, in verband met de noodzakelijke dekking van ziektekosten. Als er een annuleringsverzekering wordt afgesloten, sluiten we standaard de dubbel-zeker annuleringsverzekering (6%) af, zodat we de beste dekking kunnen bieden. De gewone annuleringsverzekering (premie 5,5% van de totale reis- en/of huursom) kan echter nog steeds worden afgesloten als dat bij boeking (bij bijzonderheden) wordt aangegeven.


SGR: Stichting Garantiefonds Reisgelden

CrossRoads Vakanties is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden. De reizen die op deze website gepubliceerd staan, vallen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Als de overeenkomst ook het vervoer omvat en de plaats van bestemming al is bereikt, dan wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Waarom kiezen voor CrossRoads Vakanties?

Vakantie met inhoud

CrossRoads organiseert niet zomaar vakanties, maar reizen met diepgang! Tijdens onze reizen nemen we altijd bewust tijd voor God en voor de Bijbel. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat er tijdens je vakantie tijd is om na te denken over wat geloven voor jou betekent, en dat je daarover met elkaar in gesprek kunt gaan. We bieden een veelzijdig programma aan met onderwerpen die jou aanspreken. Zo leer je op een creatieve manier heel veel nieuwe dingen, of je God al goed kent of (nog) niet. En natuurlijk kun je met vragen altijd bij de leiding terecht.

Tijdens de vakantie is er elke dag een moment waarop je, met elkaar of in kleine groepjes, bezig bent met het geloof. Enkele keren per week nemen we wat uitgebreider de tijd om samen de Bijbel te lezen, te zingen, na te denken, te praten of juist stil te zijn. De deelnemers van CrossRoads hebben een veelkleurige achtergrond, ook als het om geloven gaat. Dat levert leuke, maar soms ook pittige gesprekken op, waarin we altijd zoeken naar wat ons samenbindt en wat we van elkaar kunnen leren. Juist dat maakt de reizen van CrossRoads zo bijzonder!


Nieuwe vrienden

De groepen van CrossRoads zijn niet zo groot, zodat je elkaar goed leert kennen. Door de verschillende leeftijdscategorieën ga je altijd met jongeren van je eigen leeftijd op pad. Het leukste van een groepsreis is dat volslagen vreemden binnen de kortste keren je beste vrienden worden. Soms zelfs voor het leven. Je kunt je dus met een gerust hart individueel aanmelden, maar waarom neem je niet een leuke vriend of vriendin mee? Tijdens een reis trek je er altijd samen op uit en met elkaar maak je er een gezellige, toffe tijd van!


Onvergetelijke ervaring

Ga je met CrossRoads Vakanties op reis, dan ga je onvergetelijke ervaring tegemoet. Beklim Schotse bergen, geniet van de Italiaanse natuur, zing de kelen schor bij een kampvuur, of bedwing de golven met je surfboard… Onze reizen bieden avontuur. Dus niet elke dag aan het strand luieren (hoewel dat af en toe best kan!), maar actief eropuit. Cultuur snuiven, sportieve activiteiten ondernemen, je eigen maaltje koken bij de tent, back to the basics. Onze reizen bieden diepgang. Dus samen op zoek gaan naar God, met mensen vanuit allerlei verschillende achtergronden. Dat levert vaak goede gesprekken op, en mooie inzichten. Kortom, kies je voor CrossRoads Vakanties, dan kies je voor een reis waar je nog lang vol plezier op terugkijkt. Ga je mee?

Aanmelding en boeking

Ben je helemaal enthousiast over één van onze reizen, wacht dan niet te lang met boeken! Bel: 0346-212897 (optie 2-2). Het kantoor van CrossRoads is op werkdagen bereikbaar van 10:00 uur tot 17:00 uur. Of ga op de website naar de reis van je keuze en vul het boekingsformulier in.

Lees hier onze algemene boekingsvoorwaarden.

Vrijwilliger worden bij CrossRoads?

Reisleiders gezocht!

Wat is er mooier dan anderen een onvergetelijke tijd bezorgen, je geloof delen en tegelijk ook zelf genieten van een geweldige vakantie? CrossRoads zoekt enthousiaste reisleiders die het een uitdaging vinden om van de vakantie een feest te maken!

We verwachten dat je:

 • achter de doelstelling van CrossRoads staat;
 • een persoonlijk geloof in Jezus Christus hebt;
 • een groot hart en luisterend oor voor jongeren hebt, maar ook kennis en enthousiasme om het bovenstaande op een actieve en creatieve manier inhoud te geven;
 • je 200% inzet voor de reis en je deelnemers;
 • minimaal 18 jaar bent (voor teamleiders geldt minimaal 20 jaar);
 • bij voorkeur minimaal één keer mee geweest bent met CrossRoads;
 • in het bezit bent van een rijbewijs (alleen van toepassing als je een buitenlandse reis wilt leiden).

We bieden je:

 • een stevig, motiverend leiderschapsweekend;
 • een flinke korting op je reissom;
 • een mooie aanvulling op je CV;
 • mogelijkheden voor extra studiepunten of buitengewoon verlof;
 • een fantastische ervaring!

Reisleiders met talent voor theater of muziek worden ook van harte uitgenodigd te solliciteren! Verder zijn we weer op zoek naar zeilers, surfers, outdoorinstructeurs en andere sportievelingen voor onze outdoorreizen en sportieve kampen.

Interesse? Vraag vrijblijvend een informatieboekje aan door je adresgegevens te mailen naar Jaco Heikoop: reisleiders@crossroadsvakanties.nl. Bellen kan ook, naar 0346-212897 (optie 2-1).


Chauffeurs gezocht!

Bij een groot aantal buitenlandse reizen maken we gebruik van minibusjes. Dat heeft tot gevolg dat we soms een beroep doen op deelnemers met voldoende rijervaring en hen vragen bij toerbeurt te rijden. Ben je een deelnemer aan een van onze reizen en voel je hier wel wat voor? Geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier. Je krijgt dan een uitnodiging voor een gratis chauffeurstraining door een erkende instructeur, en ontvangt een certificaat als je deze training met succes hebt afgesloten.


Promotie

Wil je anderen ook van zo’n toffe vakantie laten genieten? Vraag dan een stapeltje extra reisgidsen aan. Deze kun je uitdelen aan je vriend, studiegenoot of buurmeisje, of neerleggen op je school, in je kerk of bij je club. Je kunt extra brochures aanvragen via 0346-212897 (optie 2-2) of per e-mail: info@crossroadsvakanties.nl.

Bankgegevens

Bankgegevens Nederland
Rekeningnummer: NL 89 INGB 0000041292 t.n.v. CrossRoads Vakanties

Bankgegevens Buitenland
ING IBAN: NL 89 INGB 0000041292
BIC (SWIFT): INGBNL2A

K.v.K. nr: 30129955 t.n.v. Outline Travel
BTW nr: NL004102721B01

Vacatures

Wil je bij ons werken of stagelopen? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.